Lider din baby af refluks?

– Så kan babykiropraktoren hjælpe

Oplever du, at din baby:

Så kan det være, at dit barn har reflukssyge.

Vær opmærksom på, at nogle af symptomerne fra listen ovenfor også kan skyldes andre forhold, men især to er helt tydelige tegn på reflukssyge:

  • Det er relateret til at spise (Babyen tager typisk imod flasken eller brystet, men efter kort tid begynder barnet at ligge uroligt, kaste sig tilbage og komme af og på brystet. Det kan også være, at symptomerne irritabilitet og gråd kommer i perioden, efter at de har spist).
  • Det er relateret til at ligge ned (Når barnet ligger fladt, er der tilbageløb, som kan gøre ondt. Babyen foretrækker derfor at være oprejst på arm og helst i konstant bevægelse).

Hvad er reflukssyge?

Det er normalt, at børn gylper. Det er en måde at skille sig af med overskudsmælk. Men når barnet viser tegn på smerter og gener, kalder man det for reflukssyge (GØRD). Det kan være klassisk refluks, hvor barnet gylper eller kaster op, eller Silent refluks, hvor opstødene kommer op i spiserøret men ikke ud af munden.

Man føler sig magtesløs som forældre, når man har et barn, som ikke trives, og helt slemt er det, når barnet virker sultent, men afviser at spise efter et par slurke. Nogle oplever også, at deres barn trøstespiser på grund af refluks og derfor tager godt på – med det resultat, at lægen ikke ser det som noget alvorligt problem. Men det påvirker ofte barnets trivsel, og det slider på familien med manglende søvn og bekymringer.

Hos Din Børnekiropraktor har vi specialiseret os i refluks og kan hjælpe jer med at finde årsagen. Det har nemlig vist sig, at spændinger i kroppen er en af årsagerne til refluks, og i de tilfælde kan kiropraktisk behandling være løsningen for dit barn.

Kontakt din børnekiropraktor

Skal vi også hjælpe dig og din baby?

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Hvordan ved jeg, om kiropraktisk behandling kan hjælpe min baby med refluks?

Det ved vi ikke altid på forhånd, men der er en række faktorer, som øger sandsynligheden for, at refluksen skyldes fysiske spændinger:

Hvordan kan spændinger give refluks?

Teorien bag den gode effekt af kiropraktik på babyer med refluks er, at behandlingen fjerner spændinger, så mellemgulvets lukkemuskel fungerer bedre, og tilbageløbet mindskes. En anden teori er, at spændingerne kan påvirke fordøjelsesnerven, vagusnerven, så den ikke fungerer optimalt, så når spændingerne fjernes, fungerer fordøjelsen bedre, og refluksen vil aftage.

Sådan foregår et typisk behandlingsforløb
for en baby med refluks

Vores behandling af babyer er så blid og nænsom, at babyer ofte sover igennem behandlingen. Vores erfaring er, at de små og præcise justeringer giver store forbedringer.

Alle behandlinger indledes med en grundig undersøgelse hos babykiropraktoren. Her afklares det, om din baby har spændinger eller skævheder, der kan være årsag til refluksen, og vi vælger den behandling, der vil være optimal til lige netop din baby.

Efter 1. behandling

– sover dit barn tungt og godt og har typisk nogle gode timer om aftenen. Den gode effekt varer 1-3 dage, hvor barnet måske virker træt, men er glad og sover godt. Derefter kommer symptomerne ofte tilbage, og barnet er som før behandlingen.

Efter 2. behandling

– typisk 3-7 dage efter 2. behandling, har dit barn det igen bedre: gråden er aftaget, og barnet kan bevæge sig bedre. Virkningen af behandlingen holder denne gang længere end efter 1. behandling, typisk 4-6 dage.

Efter 3. behandling

– typisk en uge efter 3. behandling, er bedringen mærkbar, og i de fleste tilfælde permanent. Hvis dit barn fortsat ikke bevæger sig optimalt, er det nu vigtigt at støtte op med gode øvelser og håndteringer, så spændingerne ikke kommer tilbage. Her kan vi nogle gange få gavn af vores børnefysioterapeut, som kan hjælpe jer med at indøve teknikkerne.

Læs mere om, hvordan kiropraktisk undersøgelse og behandling af babyer foregår.

Vi forventer en positiv virkning efter 1-2 behandlinger. Hvis det ikke har effekt, er spændinger ikke årsagen. I det tilfælde kan vi vejlede dig i, hvad I i stedet kan gøre for at finde årsagen og hjælpe jeres baby.

Har du brug for hjælp til din baby med refluks? 

Ring på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Kolik - baby græder

Specialister i kiropraktisk behandling af babyer med refluks

Hos Din Børnekiropraktor er vi specialister i at hjælpe babyer, børn og forældre til en bedre hverdag. Vi har derfor stor erfaring med behandling af de allermindste, og vi bruger målrettede behandlingsteknikker, som er særlig virksomme overfor refluks.

Derudover bruger vi vores viden fra Funktionel Medicin til at udrede, hvorfor dit barn har refluks. Vores viden rækker derfor udover det rent kiropraktiske, men inkluderer en forståelse af de mange årsager og samspillet mellem dem. Derfor kan vi også guide jer, hvis det viser sig, at refluksen skyldes andre årsager.

Kiropraktorens råd, hvis din baby lider af refluks

Hvis du ønsker mere viden om refluks-sygdommen, anbefaler vi bogen ”Refluks – Hjælp din baby”, hvor indehaver af Din Børnekiropraktor, Charlotte Guilliani, er gæsteforfatter.

refulks-hjaelp_din_baby

Gode råd fra babykiropraktoren:

Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også onlinekonsultation ved vores børnefysioterapeut

Har du brug for hjælp til din baby/dit barn men bor langt fra Brande, tilbyder vi onlinekonsultation for nogle konsultationstyper.

error: Content is protected !!
Scroll to Top