Kiropraktisk behandling til gravide

– Blid hjælp ved smerter og spændinger

At blive gravid og vente et barn er en helt unik periode i livet. Det er også noget ganske særligt for din krop. Ledbåndenes elasticitet øges, og vægten fra barnet belaster dit bækken og ryg. Det er derfor ikke usædvanligt at opleve gener under graviditeten.

Vi har specialiseret os i at hjælpe kvinder til den bedst mulige graviditet og fødsel. Vi har den specialviden om den gravide krop, der skal til for at minimere spændinger i kroppen og styrke den, så du bedre er i stand til at modstå belastningen fra graviditet og fødsel. 

Det er vigtigt, at du lytter til din krop, når du har ondt, og hjælper den, når du kan. Der er ingen grund til at gå rundt med smerter, som kan mindskes. Derfor tilbyder vi en række skræddersyede behandlings- og træningsforløb til gravide:

Behandling af bækkenløsning og bækkensmerter

Bliv klar til fødslen

Behandling af smerter andre steder end bækkenet

Kontakt din børnekiropraktor

Har du brug for hjælp i din graviditet?

Så ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Vi hjælper dig til en god graviditet

kiropraktisk behandling af bækkensmerter

Sådan foregår kiropraktisk behandling af bækkenløsning og bækkensmerter

I graviditeten kan bækkenet blive større, tåle en større belastning og udvide sig under fødslen. Det skyldes hormoner. De har også den betydning, at leddene er i risiko for at blive overbelastet, fordi ledbånd og muskler ikke er i stand til at holde og beskytte leddene på normal vis. 

Alvorlige bækkensmerter er tegn på, at påvirkningen er særligt stor, og man kan føle, at bækkenet ikke er stabilt. Derfor har man tidligere brugt betegnelsen “bækkenløsning” for disse smerter. Undersøgelser har dog vist, at bækkenet hos langt de fleste gravide med bækkensmerter ikke er mere løst end hos gravide, der ikke har disse smerter. I de fleste tilfælde skyldes smerterne spændinger og låsninger i bækkenet, og det kan behandles.

Vi kan behandle smerter i bækkenet under graviditeten, så: 

  • Du vil kunne bevæge dig mere ubesværet
  • Dit barn vil opleve mere plads og bevægelighed
  • Du er smertefri  
  • Dit bækken er i en optimal position til, at barnet kan passere fødselskanalen. 

Et smertefrit bækken kan også gøre tiden efter fødslen nemmere, da dine bækkenled vil fungere optimalt. 

kiropraktisk behandling af bækkensmerter

Et typisk forløb

for gravide med bækkensmerter

1. behandling

Med blide behandlingsteknikker som både er tilpasset din krop og barnet du bærer, fjerner vi spændinger i bækkenet. Du får gode råd og øvelser til at fjerne spændingerne.

2. behandling

Efter et par dage følger vi op på behandlingen og tilpasser øvelserne. Du har nu færre smerter og kan holde til mere. Effekten holder en lille uge.

3. behandling efter 1 uge

Du mærker god effekt. Du har mindre ondt og er istand til at gøre mere. Men da årsagen til smerterne stadig er tilstede, har mange gravide behov for regelmæssige behandlinger for at holde smerterne nede. Det er normalt at have behov for 1-2 behandlinger pr måned, indtil du har født.

Skal vi hjælpe med at mindske dine bækkensmerter?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Forbered dit bækken til fødslen

Rejsen gennem fødselskanalen er trang for dit barn. Jo færre spændinger, der er i bækkenet, jo nemmere er det i teorien for dit barn at komme ned i bækkenet og passere gennem fødselskanalen. 

Gennem vejledning i øvelser og behandling af spænding kan vi hjælpe bækkenet i den optimale position og derved minimere smerter fra muskler og led under fødslen.

Typisk forberedelsesforløb

1. konsultation

Undersøgelsen afdækker funktionen i dit bækken. Finder vi spændinger, fjerner vi dem. Du får et skræddersyet øvelsesprogram og gode råd. 

2. konsultation efter 2-4 uger

Vi undersøger, om øvelserne og behandlingen har givet bækkenet de optimale betingelser, og om der skal andet til.

3. konsultation. 1 måned før termin

Vi undersøger igen, om alle funktioner er optimale.

Holdtræning for gravide

God styrke og stabilitet af kroppen kombineret med god kondition giver rigtigt gode forudsætninger for en god graviditet. Vi tilbyder derfor holdtræning for gravide, hvor vi fokuserer på at styrke din krop og minimere spændinger i bækkenet. Holdet kan være med til at styrke dig og din krop til at blive klar til fødsel og til at være nybagt mor. 

Gravid-holdtræning henvender sig til gravide i alle faser i graviditeten.

Holdtræning for gravide

Kiropraktisk behandling af smerter hos gravide

Smerter under graviditeten er normalt. Det kan være hovedpine, ondt i ryggen (eller lænderygsmerter/ lændesmerter/ rygsmerter) og iskiassmerter. 

Der er tre hovedårsager til, at den gravide krop er udsat, og at du som gravid måske oplever smerter.

  1. Når maven vokser, kommer der et øget pres på lænden. 
  2. Selvom maven vokser “langsomt”, er den voksende mave stadig med til forskyde tyngdepunktet og derved ændre belastningen på kroppen. 
  3. Der sker en naturlig blødgøring af ledbånd og sener pga. hormonet relaxin. Det gør, at dit bækken løsnes og naturligt åbnes mere op for at hjælpe processen i at føde et barn. 

Tilføj de typiske 10-20 kg ekstra, og så er det ikke så sært, at man kan opleve smerter under graviditeten. 

Alle disse forhold er helt naturlige, og det kan vi ikke ændre på. Men vi kan hjælpe dig med at holde muskulaturen stærk og smidigheden høj, så der ikke opstår smerter. 

Hos Din Børnekiropraktor har vi den specialviden og erfaring, der skal til for at behandle en gravid krop. Vi bruger helt specielle teknikker, som er gode for både mor og barn. Det kan være tryk på bestemte punkter, nænsomt stræk at stramt væv og blide teknikker, hvor vi løsner spændinger i leddene. 

Nogle gange er der brug for løbende behandling under graviditeten. Det skyldes, at årsagen til problemerne i sagens natur ikke går væk, før barnet er født. 

Typisk behandlingsforløb

for gravide med smerter

1. behandling

Med blide behandlingsteknikker, som både er tilpasset din krop og barnet, du bærer, fjerner vi spændingerne i din krop. Du får gode råd og øvelser, som du kan bruge derhjemme.

2. behandling (som foregående)

Efter konsultationen mærker du færre smerter og mere velvære.

3. behandling

Efter en uge følger vi op igen. Nogle gange kan der være behov for løbende behandlinger, men vi bestræber os på at udstyre dig med redskaber til så vidt muligt selv at kunne holde smerterne nede. 

Skal vi hjælpe dig af med smerter under din graviditet?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Specialister i kiropraktisk behandling til gravide

Det kræver specialviden at behandle gravide, da der skal tages hensyn til den belastning, kroppen er udsat for, og de begrænsninger ift. bevægelighed og mobilitet, som den gravide mave giver. Vi tilpasser vores behandling til din krop og dine behov, så du oplever en hurtig forbedring af de smerter eller spændinger, du oplever. Vi har desuden en særlig lejringspude til gravide, som tager hensyn til maven, når du ligger på briksen hos os. 

Hos Din Børnekiropraktor er vi specialister i behandling af mor og barn. Vi bygger derfor alle behandlinger på vores grunduddannelse kombineret med adskillige års erfaring med kiropraktik til gravide. 

 

Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Scroll to Top