babykiropraktik

Behandlinger til babyer

Oplever du, at din baby er ked af det, har besvær med at sutte, har kolik, problemer med at sove igennem eller har problemer med motorikken? Så kan det måske skyldes smerter eller spændinger. Mange babyer har spændinger efter de mange måneder i livmoderen eller efter fødslen, men heldigvis kan få og korrekte behandlinger ofte løsne op for tingene, så din baby bliver godt tilpas.

Vi behandler:

Hos Din Børnekiropraktor har vi mange års erfaring med behandlinger af smerter og spændinger hos babyer. Vores erfaring er, at vores blide kiropraktiske behandling kan have en god effekt på en række typiske problemer hos babyer, herunder:

Blid behandling af din baby

Vores behandling af babyer er yderst nænsom og blid, og altid på barnets præmisser.

Hos Din Børnekiropraktor er vi specialister i behandling af babyer. Vi er videreuddannet på området og underviser selv både nationalt og international, hvor vi dagligt hjælper babyer, børn og forældre til en bedre hverdag med færre smerter, spændinger og bekymringer.

Du kan således trygt overlade behandlingen af din baby til os – vi har den specialviden, der skal til for at give din baby den blideste behandlingsform og samtidig vejlede dig i, hvordan du også selv kan hjælpe dit barn.

Hvordan ved du, om din baby har smerter eller spændinger?

Gråd er din babys eneste måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor kan smerter hos din baby aflæses i, hvordan din baby bruger kroppen, og i barnets adfærd. Ofte bliver baby urolig og irritabel, vil hele tiden være på armen, har let til gråd, har svært ved at blive puttet og sover afbrudt. Eksempler på, at det afspejler sig i måden at bruge kroppen på, kan være, at baby undgår at kigge til den ene side, baby er ked af at ligge på maven, og der er problemer med amning.

Ofte skyldes ovenstående én af to væsentlige ting:
Smerter>  og  Spændinger >

Længere nede på siden kan du læse, hvordan du kan se, om din baby har smerter eller spændinger, og hvordan et typisk behandlingsforløb foregår.

Baby med smerter

FÅ HJÆLP I VORES APP

I vores app ‘Din Børnekiropraktor’ tilbyder vi hjælp, gode råd og vejledning til at styrke din babys motorik. Der er pt. fire moduler tilgængelige i appen med:

BabyCoreCare_app

Hent app'en i Appstore

Hvornår er der behov for hjælp til din baby?

Det er naturligt, at nyfødte har spændinger i kroppen efter at have ligget sammenkrøllet i livmoderen. De fleste spædbørn har derfor en favoritside og en tendens til at trække benene op under sig. Hvis din baby ikke viser tegn på smerter, kan du roligt vente tre til fire uger efter fødslen og holde øje med, at spændingerne gradvist aftager.

Det er en god ide at komme, hvis:

 • du oplever problemer med amningen
 • din baby skriger uden grund
 • din baby ikke kan dreje hovedet til den ene side
 • din baby har problemer med at sove
Kontakt din børnekiropraktor

Skal vi hjælpe dig og din baby?

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Hvis din baby har smerter

Har din baby smerter, kan han trække sig ind i sig selv. Han smiler ikke meget og er ikke særligt interesseret i omgivelserne. Til tider kan han være svær at komme i kontakt med. Han vil helst sidde på armen og bliver ulykkelig, når han ligger selv. Nogle gange skal han vugges og virker irritabel. Ofte virker han sulten, men bliver irriteret og ked af det, når han spiser.

Du kan f.eks. være opmærksom på, om din baby har smerter, hvis: 

 • baby virker urolig
 • baby ikke vil ligge selv, men være i arm/bevægelse hele tiden
 • baby græder eller ikke virker “glad og tilfreds”
 • baby har svært ved at falde i søvn eller bliver forstyrret i sin søvn
 • baby bliver utilfreds og frustreret, når han spiser
 • baby får mavekneb eller luft i maven

Som babykiropraktorer kan vi afdække og behandle årsagen til smerterne hos nyfødte og babyer. Vi indleder alle behandlinger med en grundig og blid undersøgelse, så vi kan vælge den bedste behandling til din baby.

Et typisk forløb

hvis din baby viser tegn på smerter

Alle behandlinger indledes med en grundig undersøgelse hos babykiropraktoren.

Efter 1. behandling

– sover dit barn tungt og godt og har typisk nogle gode timer om aftenen. Den gode effekt varer 1-3 dage, hvor barnet måske virker træt, men er glad og sover godt. Derefter kommer symptomerne ofte tilbage, og barnet er som før behandlingen.

Efter 2. behandling

– typisk 3-7 dage efter 1. behandling, har dit barn det igen bedre: gråden er aftaget, og barnet kan bevæge sig bedre. Virkningen af behandlingen holder denne gang længere end efter 1. behandling, typisk 4-6 dage.

Efter 3. behandling

– typisk en uge efter 2. behandling, er bedringen mærkbar, og i de fleste tilfælde permanent. Hvis dit barn fortsat ikke bevæger sig optimalt, er det nu vigtigt at støtte op med gode øvelser og håndteringer, så spændingerne ikke kommer tilbage. Her kan vi nogle gange få gavn af vores børnefysioterapeut, som kan hjælpe jer med at indøve teknikkerne.

Kan din baby have smerter?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk, så hjælper vi med at afklare det. 

Hvis din baby har spændinger

Spændinger i nakken og ryggen kan påvirke den måde, dit barn bruger kroppen på. 

Du kan f.eks. være opmærksom på, om din babys krop er påvirket, hvis: 

 • baby er ked af at ligge på maven
 • baby trækker skævt med hovedet, så han har tendens til at tippe
 • baby finder det ubehageligt at ligge på ryggen, og han spjætter nemt eller hælder med kroppen. 

Babymotorik er vigtigt. Spændingerne kan påvirke trillet, så det nyfødte barn tipper om på siden, selv om han ikke burde, eller det større barn ikke kommer i gang med at trille, når vi forventer det. Spændinger i nakken kan give dit barn en favoritside, så han f.eks. skal lokkes til den anden side eller foretrækker at blive ammet ved det ene bryst. 

"

Fra at være en baby, der græd næsten hele tiden, og vi ikke kunne lege med, til nu hvor hun er så glad, smiler og griner. Hun er en helt anden baby. Vores familier er selv overrasket over, hvor stor en forskel der er, fra vi startede ved Din Børnekiropraktor til hvordan hun er nu.

Et typisk forløb

hvis din baby viser tegn på spændinger

Alle behandlinger indledes med en grundig undersøgelse hos babykiropraktoren.

Konsultation

Babykiropraktoren vil nænsomt fjerne spændinger omkring rygsøjlen og give dig nogle øvelser og gode redskaber, så du kan komme i gang med at hjælpe din baby derhjemme.

Konsultation efter ca. 1 uge

Børnefysioterapeuten følger op på effekten af øvelserne. Hun finder nye øvelser og øver det med dig, så du får det ”i hænderne”.

Kiropraktoren undersøger, om leddene bevæger sig, som de skal. Hvis der er spændinger. frigøres disse ved blid behandling.

Efterfølgende konsultationer

Nogle gange går det hurtigt og kræver det blot 1-2 behandlinger. Andre gange kan forløbet strække sig over flere konsultationer af enten kiropraktik, fysioterapi eller begge dele.

Kan din baby have spændinger?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk, så hjælper vi med at afklare det. 

Forebyggelse er den bedste behandling

Vi lægger stor vægt på forebyggelse, og derfor tilbyder vi et supplement til de forebyggende lægeundersøgelser. Dermed kan vi sikre, at dit barn får det bedste udgangspunkt for livslang trivsel.

Læs mere om vores forebyggende undersøgelser af dit barns muskler og led.

Online hjælp

Vil du gerne have løbende hjælp og gode råd til din baby? Så følg os på vores sociale medier, hvor vi deler ud af vores ekspertviden.

Hold i børnemotorik

BabyCOREcare holdene har fokus på at klæde forældre på til at styrke barnets motorik. Det er små hold, så der kan være fokus på det enkelte barn og ro til læring, som kan bruges i hverdagen.

Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også onlinekonsultation ved vores børnefysioterapeut

Har du brug for hjælp til din baby/dit barn men bor langt fra Brande, tilbyder vi onlinekonsultation for nogle konsultationstyper.

Scroll to Top