Behandlinger til mindre børn (1-5 år)

Oplever du, at dit barn har smerter eller spændinger, eller reagerer barnet på måder, der kan indikere, at der er noget galt, f.eks. ved at være irritabel, have søvnbesvær, være sensitiv eller hyperaktiv? Ofte kan det være svært for mindre børn at forklare, hvad der er galt, men en grunding kiropraktisk undersøgelse og efterfølgende behandling kan som regel finde frem til årsagen og få den udbedret, så dit barn atter kan blive godt tilpas. 

Alle disse ting kan nemlig være udtryk for, at dit barn har spændinger eller smerter i muskler og led, da børn helt op til 7-års-alderen kan have svært ved at udtrykke, præcist hvor deres smerter eller ubehag sidder.

Hos Din Børnekiropraktor har vi specialuddannelse og adskillige års erfaring med behandling af smerter og spændinger til mindre børn. Vi kan blandt andet hjælpe, hvis dit barn viser tegn på:

Børn med
tegn på smerter >

Børn med motorikproblemer

Børn med motorikproblemer >

Børn med søvnproblemer

Børn med
søvnforstyrrelser >

Specielle behandlingsteknikker til mindre børn

Det kræver specialviden at give børn den rette behandling, for de er ikke små voksne, og de har svært ved at angive smerter. Med vores specialuddannelse er vores undersøgelser og behandlingsteknikker tilpasset dit barns alder – og altid blide og hensynsfulde. Vores erfaring er, at små og præcise justeringer giver store forbedringer. Børn ved, når noget gør dem godt, og langt de fleste børn nyder at komme til os.

Der kan naturligvis også ligge meget andet end smerter og spændinger i bevægeapparatet bag et barns mistrivsel, men heldigvis er det nemt at afdække, om det er tilfældet, da barnet hurtig viser bedring efter behandlingen, hvis spændingerne er årsagen. Faktisk vil du typisk kunne se en tydelig effekt allerede efter 1-2 behandlinger. 

Udover børnekiropraktik er vi specialuddannede i børnemotorik. Derfor er vi i stand til at finde ind til roden af problemet og anbefale nøjagtig de øvelser eller ændringer, som styrker dit barn bedst muligt.

Behandling af børn med motorikproblemer
Kontakt din børnekiropraktor

Skal vi hjælpe dig og dit barn?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Hvis dit barn har smerter

Børn under 7 år har svært ved at angive smerter. Ofte giver de udtryk for, at smerten sidder et andet sted, end den rent faktisk gør. Eksempelvis nævner børn ofte smerter i maven, når de har ondt i ørerne. Smerter kommer også ofte til udtryk i børns adfærd. De kan blive irritable og urolige, udadreagerende, sensitive eller hyperaktive. Smerter kan også påvirke børns søvn, så de har svært ved at falde i søvn og/eller sover uroligt med mange opvågninger. På den måde kan det i nogle tilfælde være svært at afklare, om dit barns adfærd og mistrivsel skyldes smerter i bevægeapparatet et andet sted i kroppen, men hvis der er tale om smerter eller spændinger i muskler og led, vil du kunne se en forbedring for dit barn allerede efter 1-2 behandlinger hos os.

Nogle gange er smerten så stærk, at man kan se det i den måde, børnene bruger kroppen på. Smerter i nakken gør f.eks. at barnet ikke vil lægge hovedet bagover, når der skal børstes tænder eller vaskes hår. Smerter i benene gør, at barnet ikke har lyst til at gå og klager sig. Jo ældre barnet bliver, jo større sandsynlighed er der for, at barnet kan italesætte smerten. Her er de hyppigste klager hovedpine, rygsmerter og bensmerter.

Vi bruger vores viden og erfaring til at finde ud af, hvor smerten sidder, og vi hjælper dit barn til at blive fri for de smerter og spændinger, der begrænser det.

"

Vores søn var slet ikke i trivsel. Ingen søvn over 2 timer, heller ikke om natten. Derudover har det været en stor psykisk udfordring at køre bil med ham. Han skreg og skreg, så snart han blev sat i autostol, og han kunne være så svær at trøste selv efter korte køreture.

Hos Din Børnekiropraktor har vi fået sparring ved fysioterapeut og ergoterapeut.

Behandlingen var effektfuld, professionel og hun var meget blid og nænsom med ham.

Et typisk forløb

hvis dit barn har smerter eller spændinger

Indledende undersøgelse

Vi indleder alle behandlingsforløb med en grundig kiropraktisk undersøgelse. Her undersøger vi dit barn for at finde smertekilden. Hvis vi f.eks. finder spændinger i ryggens muskler og led, kan vi med lette og præcise tryk fjerne dem. Ud over selve den kiropraktiske behandling giver vi desuden altid gode råd og vejledning, der kan hjælpe dit barn tilbage i god balance.

Efter 1. behandling

Allerede efter 1. behandling vil der være mærkbar effekt, og ofte er dit barn færdigbehandlet inden for 2-3 behandlinger. Men hvis spændingerne har været der længe, kan der blive tale om et længere forløb på 6-8 behandlinger. Vi lader altid dit barns respons på behandlingen lede vejen – der skal ikke behandles mere end højst nødvendigt. Beslutningen om varigheden tages i dialog med jer, for ofte er man som forældre ikke i tvivl om, hvornår barnet har brug for flere behandlinger.

Hvis kroppen ikke responderer

Hvis det viser sig efter nogle behandlinger, at kroppen ikke responderer, som vi forventer, eller dit barn har tilbagefald, kan der være behov for, at vi kigger på, hvordan dit barn bruger kroppen, og igangsætter træning for at styrke dets motorik.

Har du mistanke om, at dit barn oplever smerter?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Børn med motorikproblemer

Hvis dit barn har motorikproblemer

Alle børn finder en måde at bruge kroppen på, så de kan gøre det, de gerne vil – ofte at deltage i leg med andre. Men hvis kroppen er begrænset, kan det være svært at følge med på lige fod med kammeraterne. Det kan f.eks. være svært at løbe hurtigt og følge med i legen, hvis koordinationen ikke er god, eller det er svært at klatre og spille bold, hvis balancen ikke er på plads. Derfor kan motoriske begrænsninger have stor betydning for barnets udvikling og sociale relationer.

Vi hjælper mange børn med:

  • Klodsethed: f.eks. børn, som snubler over egne ben og går ind i ting
  • Skævheder i kroppen: børn, som går indad på fødderne 
  • Hypermobilitet: børn, som virker bløde og ofte har dårlig holdning
  • Balanceproblemer: børn, som undgår gynger og karruseller eller døjer med køresyge
  • Børn, som går på tæerne.

Vi er specialister i at finde årsagen til dit barns motoriske udfordringer og finde lige nøjagtig den behandling, der skal til for at styrke dit barn.

motorikproblemer børn

Et typisk forløb,

når motorikken driller

Selvom den kiropraktiske behandling ofte fylder en mindre del, når der er tale om motorikproblemer, indleder vi altid med en grundig undersøgelse hos kiropraktoren. Derefter undersøger vores fysioterapeut dit barns motorik, dvs. hvordan dit barn bruger kroppen. Når hun har fundet årsagen, kan hun skræddersy nogle øvelser, som vil hjælpe dit barn.

Når der er ubalance i dit barns bevægemønster, er øvelser og træning nødvendig. Nogle gange er der tale om simple øvelser. Andre gange kræver det en lidt større indsats, hvor der er tale om et længere forløb med en skræddersyet træningsplan af hjemmetræningsøvelser. Øvelserne skal typisk enten udføres dagligt eller flere gange ugentligt. Læs mere under “Børnemotorik”

Har dit barn motorikproblemer?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Børn med søvnproblemer

Hvis dit barn har søvnforstyrrelser

Nogle børn har svært ved at finde ro, når de skal sove, og det tager dem lang tid at falde i søvn. Andre plages af uro i kroppen under søvnen og har derfor mange opvågninger. Begge dele kan ofte afhjælpes ved kiropraktisk behandling. Forklaringen er, at spændinger i kroppen forstyrrer søvnen, og når vi fjerner spændingerne, sover barnet bedre.

"

Vi oplevede, at Ebbe fik en væsentlig bedre søvn, og ikke var så besværet af sin ryg efter behandlingerne ved Charlotte.

Et typisk forløb,

når dit barn har søvnforstyrrelser

Vi indleder altid forløbet med en grundig kiropraktisk undersøgelse for at finde den/de mulige årsager til dit barns søvnforstyrrelser, hvorefter vi igangsætter en målrettet behandling.

Hvis søvnproblemerne skyldes spændinger i rygsøjlen, vil I kunne mærke tydelige forbedringer i søvnen allerede efter 1-2 behandlinger – Mange forældre kan mærke det allerede samme aften.

Men i nogle tilfælde kommer søvnproblemerne tilbage efter nogle dage eller uger. Det sker som regel, hvis spændingerne har været længe i kroppen. Med andre ord: Nogle gange er 2-3 behandlinger tilstrækkeligt. Andre gange er der brug for 6-8 behandlinger, før dit barns problemer er helt væk. Antal og hyppighed af behandlingerne afhænger 100% af dit barns respons på dem, så de udfases i det tempo, dit barns krop tillader det. Det er vigtigt for os, at dit barn aldrig får flere behandlinger end højst nødvendigt.

Har dit barn søvnproblemer?

Ring til os på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Forebyggelse er den bedste behandling

Vi lægger stor vægt på forebyggelse, og derfor tilbyder vi et supplement til de forebyggende lægeundersøgelser. Dermed kan vi sikre, at dit barn får det bedste udgangspunkt for livslang trivsel.

Læs mere om vores forebyggende undersøgelser af dit barns muskler og led.

Online hjælp

Vil du gerne have løbende hjælp og gode råd til dit barn? Så følg os på vores sociale medier, hvor vi deler ud af vores ekspertviden.

Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også onlinekonsultation ved vores børnefysioterapeut

Har du brug for hjælp til din baby/dit barn men bor langt fra Brande, tilbyder vi onlinekonsultation for nogle konsultationstyper.

Scroll to Top