Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, som kan være rare at få svar på.

Har du andre spørgsmål, må du endelig kontakte os på 9718 7913.

Nej, det er ikke nødvendigt. En kiropraktor har diagnose-ret på lige fod med en speciallæge. Det er derfor ikke nødvendigt med en henvisning for at få tilskud.

Ja, de fleste sundhedsforsikringer dækker den kiropraktiske behandling. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre nærmere om deres dækning. Vores HjerneHarmoni-program er en alternativ behandlingsform og dækkes som udgangspunkt ikke af forsikringen.

Det kommer an på problemet, dit barn kommer med. Nogle gange tager det blot en enkelt behandling, andre gange kan der være tale om et forløb på 4-6 behandlinger. Uanset hvor mange behandlinger dit barn kræver, skal du kunne mærke en positiv effekt indenfor 1-2 behandlinger.

Hos børnekiropraktoren afsættes der ved første besøg 30 minutter, og de efterfølgende besøg 15 minutter, med mindre andet er aftalt. Hos børnefysioterapeuten varer en behandling 20-30 minutter. Kommer du med ammeproblemer eller problemer som kræver en neuromotorisk tilgang (se HjerneHarmoni), tager det som regel længere tid.

Har du brug for hjælp til din baby/dit barn men bor langt fra Brande, kan du i visse tilfælde booke en onlinekonsultation. Det vil som regel være i tilfælde, hvor I skal have en konsultation med vores børnefysioterapeut.

Vi anbefaler altid, at første konsultation sker hos os, så vi kan foretage en grundig undersøgelse af barnet, men efterfølgende træning og øvelser kan klares via onlinekonsultationer.

Vi bestræber os på, at behandlingen skal være en god oplevelse for alle. Langt de fleste børn føler sig trygge og slapper godt af under behandlingen. Hvis dit barn græder, vælger vi som regel at stoppe og lade barnet finde trøst hos mor. Vi behandler aldrig et grædende barn, hvis du føler dig utryg ved situationen.

Som udgangspunkt tilknyttes der en bestemt behandler til dit barn. Oplever vi, at dit barn kunne have gavn af en kompetence fra en anden behandler, tager vi en snak om det.

Ja, der er parkeringspladser tæt ved døren. Det er næsten altid ledige pladser. 

Klinikken ligger lige op ad banegården, så der er nem adgang, hvis man kommer med tog.

Du kan få din barnevogn med ind i bygningen, og der er mulighed for at parkere den ved indgangen til selve klinikken.

Ja, vi har et rum specielt indrettet til babyer, hvor der er god mulighed for både at pusle, amme og hygge sammen med din baby. Her er både puslebord, mikroovn til at varme flasker og ammepuder.

Du behøver kun at medbringe pusletaske og mad til dit barn. Vi sørger for resten.

Det betyder ikke noget, så længe det kun er engang imellem. Det er gentagne og daglige belastninger fra en autostol, som kan være hårdt for barnets ryg.

Nej, behandlingen af børn er meget blid. Behandlingen er altid tilpasset det enkelte barn, og jo yngre barnet er, jo blidere. Behandlingen af spædbørn er så blid, at man knap kan se, at de får behandling, og de sover ofte gennem behandlingen. Man kan derfor ikke sammenligne kiropraktisk behandling af børn med kiropraktisk behandling af voksne.


> Læs mere om, hvordan kiropraktik til babyer foregår

> Læs mere om, hvordan kiropraktik til børn foregår

Vi behandler hver især i gennemsnittet 30-40 børn på en dag. Omkring 60-70% af børnene er under 1 år gamle (babyer). Vi har derfor rigtigt meget erfaring i hænderne.

Ja. Fordi behandlingen er tilpasset det enkelte barn, kan alle tåle det. Det betyder ikke, at det altid er den bedste løsning for dit barn. Derfor undersøger vi dit barn grundigt, og sammen finder vi den bedste behandling for dit barn.

Vores behandling er altid blid, nænsom og hensynsfuld. I omkring 10% af tilfældene reagerer spædbørn efter første behandling med at være mere pylret og irritabelt end før. Hvis det sker, varer det typisk 24-36 timer, hvorefter det aftager igen. Det er helt ufarligt og kan sammenlignes med den ømhed, vi kan opleve efter massage, så der er ingen grund til bekymring, hvis du oplever dette.

Vi oplever ingen bivirkninger ved ældre børn.

Fordi kiropraktoren med sin uddannelsesmæssige baggrund er i stand til at stille en diagnose – altså vide, hvilken behandlingsform der er bedst for dit barn, eller vurdere, hvornår vores behandlingstilbud ikke er det rette for dit barn.

For at hjælpe så mange børn som muligt. Uanset hvor god en behandlingsform er, kan den ikke behandle alt. Derfor har vi videreuddannet os inden for behandlingsformer, som supplerer den kiropraktisk behandling. Det samspil giver gode resultater.

> Læs mere om vores forskellige specialer

Forskellen ligger primært i uddannelsen. En fysioterapeut har en 3,5-årig uddannelse som professionsbachelor, mens en kiropraktor har en 5-årig kandidatuddannelse efterfulgt af en 1-årig turnusuddannelse. Man kan sammenligne det lidt med forskellen mellem en sygeplejerske og en læge.

En stor del af de børn, vi ser, har været igennem ét eller flere behandlingsforløb forinden. Hvis du ønsker, at vi skal gennemgå de tidligere behandlinger og undersøgelser, dit barn har været igennem, og vurderer, at gennemgangen af dine dokumenter vil tage tid ud over det sædvanlige, kan du enten, hvis I bor langt væk, booke en udvidet konsultation eller, hvis I bor tæt på klinikken, booke flere konsultationer tæt på hinanden. På den måde sikrer vi, at vi når omkring det hele. Læs mere under priser.

Vores fornemmeste opgave er at finde roden til dit barns problem. Ser vi, at dit barn har gavn af øvelser eller andet, du kan gøre derhjemme for at hjælpe dit barn, vejleder vi dig i hvad du kan gøre. Det er en af vores spidskompetencer at vejlede dig i, hvordan du kan gøre en forskel for dit barn i hverdagen.

Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også online konsultationer. 

Scroll to Top