Børnefysioterapi

Børnefysioterapi

– Vi støtter dit barns motoriske og sensoriske udvikling

Oplever du, at dit barn:

Hvis dit barn har motoriske eller sensoriske udfordringer, kan behandling ved en børnefysioterapeut i mange tilfælde hjælpe. De forskellige aspekter af barnets udvikling hænger tæt sammen, og det er vigtigt ikke blot at behandle et symptom, hvis årsagen ligger et helt andet sted.

Hos Din Børnekiropraktor er vi specialister i børns motoriske og sensoriske udvikling. Det gør os i stand til at identificere f.eks. motoriske udfordringer, udviklingsforstyrrelser og fysiske smerter eller spændinger og, ikke mindst, finde ind til årsagerne bag. Derefter kan vi skræddersy et behandlings- og træningsprogram til dit barn, der understøtter barnets udvikling optimalt på det stadie, hvor barnet er lige nu er. Forløbet vil ofte omfatte både børnekiropraktor og børnefysioterapeut, så vi anvender netop de metoder, der bedst hjælper dit barn.

Vi tilbyder også hjælp, gode råd og vejledning til at styrke din babys ryg i vores app.

motorikproblemer børn
Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

 

Har du brug for hjælp til din baby/dit barn men bor langt fra Brande, tilbyder vi onlinekonsultation for nogle konsultationstyper.

Børnefysioterapi, hvis dit barn har skader eller smerter

Hvis dit barn har smerter, kan fysioterapeutisk eller kiropraktisk behandling ofte hjælpe. Uanset hvad dit barn døjer med, indleder vi altid ethvert behandlingsforløb med en grundig undersøgelse, som danner grundlag for valg af behandling og/eller træning, så dit barn får et skræddersyet forløb, der kan hjælpe ham bedst muligt.

Det kan f.eks. være i forbindelse med:

Smerter efter fald – akutte skader

Hvis dit barn har oplevet et fald, kan der være brug for behandling for at få kroppen tilbage til normalen. Som hvis dit barn lander forkert på trampolinen, vælter på cykel eller falder uheldigt. Når vævet skades, hæver det op, og musklerne spænder til for at beskytte, og der opstår en smerte. Smerten kan gå over af sig selv, men nogle gange får muskelspændingen leddene til at sidde fast, så der er brug for behandling.

Smerter i forbindelse med sport

Smerter kan også opstå under eller efter sport. Kroppen bruges i mange sportsgrene ofte asymmetrisk – for eksempel i tennis, badminton, fodbold, håndbold og golf. Det ensidige mønster udvikler nogle muskler mere end andre, og det kan forskyde muskelbalancen og give et skævt træk i led. I det tilfælde vil dit barn ofte klage over smerter i lyske, knæ, ryg eller skulder.

Overbelastningsskader

Smerter kan også opstå, hvis dit barns krop igennem længere tid har været overbelastet. Måske har dit barn klaget over smerter i en periode uden en åbenlys årsag. Så er det vigtigt at lytte til dit barn, så vi kan finde frem til smertekilden.

Typiske årsager til langvarig overbelastning kan være:

  • Dårlig holdning. Ryggen er formet, så hvirvlerne kan hvile på hinanden uden megen muskelkraft. Men når vi sidder, udflader vi svajet i nakken og lænden. Herved overstrækkes led og muskler og er ikke længere beskyttet. Jo mere sammensunket vi sidder, jo mere stresser vi muskler og led. Derfor er dårlig siddestilling årsag til mange problemer. En dårlig stående holdning kan også skabe samme problemer.

  • For lidt bevægelse i hverdagen. Kroppen er skabt til bevægelse. Bevægelse strækker muskler og ledbånd, så de bevarer deres elasticitet. Bevægelse giver også øget blodgennemstrømning, som sikrer, at musklerne bliver renset for affaldsstoffer. Bevægelse kan derfor modvirke ømme og spændte muskler.

  • Ensidig brug af kroppen. Når man over længere tid bruger de samme muskler meget, kan de blive overbelastet. Det ser vi ved visse sportsgrene som håndbold, svømning og tennis.

  • En gammel skade. Børn heler som regel hurtigt og godt efter en skade. Men nogle gange sætter skaden sine spor. Selvom det virker som om, dit barn er kommet sig, kan det være, at arvæv strammer, eller muskler er i ubalance.

  • Motoriske problemer. Måske har dit barn haft problemer med kroppen lige siden fødslen. Da hun var spæd, havde hun måske en favoritside, ville ikke ligge på maven eller sprang nogle udviklingstrin over. Det kan påvirke barnet i en senere alder og komme til udtryk i form af smerter som følge af en langvarig belastning af kroppen.
Børnefysioterapi

Har dit barn brug for hjælp til at slippe af med skader eller smerter?

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Børnefysioterapi, hvis dit barn har motoriske udfordringer

Hvis dit barn har motoriske udfordringer – f.eks. problemer med fin- eller grovmotorik, forsinket motorisk udvikling, problemer med balancen eller lignende – kan målrettet fysioterapeutisk træning, evt. koblet med kiropraktisk behandling, ofte hjælpe.

Det kan eksempelvis være i tilfælde, hvor:

  • motoriske udfordringer er årsag til, at dit barn har smerter eller spændinger – f.eks. hvis dit barn er på det forventede niveau rent grovmotorisk, men understøttende elementer i nervesystemet fungerer ikke optimalt, og barnet får derfor ondt eller spænder op.
  • børn er udfordret af dårlig grovmotorik, men har rigtig god finmotorik – Måske fordi de dyrker de finmotoriske aktivitet, idet de fravælger de grovmotoriske lege.
  • børn, som har brug for at forbedre finmotorikken, og hvor den forbedres markant, når vi træner grovmotorikken. Det sker, fordi grovmotoriske udfordringer også kan forhindre udviklingen af en god finmotorik.

Sagt med andre ord, så er der forskellige lag i kroppen og hjernen, der kan være årsag til, at dit barn får smerter eller har motoriske udfordringer. Derfor tager alle vores behandlings- og træningsforløb udgangspunkt i en grundig kortlægning af dit barns udfordring, så vi kan afdække de bagvedliggende årsager og finde nøglen til en bedre funktion og færre smerter for dit barn.

"

Vores dreng har gået på tæer lige siden han var 1 1/2 år, og vi har altid fået at vide, at han nok skulle vokse fra det. Vi startede i et onlineforløb hos Susanne, Din Børnekiropraktor, da han var 5 år. Øvelser, stimulering og hårdt arbejde har fået ham ned at gå på flad fod 80-90 % af tiden – og vi en motorisk mere harmonisk dreng. Varmeste anbefalinger herfra."

Børnefysioterapi, hvis dit barn har sensoriske eller kognitive udfordringer

Mange adfærdsudfordringer, f.eks. koncentrationsbesvær, urolige børn, udadreagerende eller sensitive børn, kan også forbedres ved hjælp af målrettet træning med børnefysioterapeuten, ofte i kombination med kiropraktisk behandling.

Hos Din Børnekiropraktor har vi udviklet et særligt behandlings- og træningsprogram målrettet disse børn – nemlig vores HjerneHarmoni-program, som du kan læse mere om via linket nedenfor. 

Din Børnekiropraktor
– Specialister i behandlinger til børn

Hos Din Børnekiropraktor ved vi, at børn ikke er små voksne. Derfor har vi specialuddannet os i netop børns udvikling, og vi har samlet en række forskellige fagkompetencer i huset, så vi til enhver tid kan sammensætte et behandlings- og træningsforløb, der er skræddersyet til det enkelte barns udfordringer – eksempelvis med kiropraktisk behandling koblet med træning tilrettelagt af fysioterapeuten.

Vi har særligt speciale i børns motoriske, sansemæssige og kognitive udvikling, og vores børnefysioterapeut Susanne Egsgaard Christensen har gennemført en lang række kurser og seminarer, herunder også inden for testredskaber som f.eks. AIMS.

Vi baserer vores tilgang på evidensbaseret viden, og vi uddanner os løbende, læser videnskabelige artikler på området, tager adskillige kurser og arbejder efter devisen, at vi ikke kan være “gode nok”, når vi behandler børn. Det kræver ydmyghed, så du altid kan være sikker på, at dit barn er i de bedste hænder, når du overlader deres behandling til os.

Susanne Egsgaard Christensen

Susanne Egsgaard Christensen

Børnefysioterapeut med speciale i børn med adfærds- og indlæringsudfordringer.

Kontakt din børnekiropraktor

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også onlinekonsultation ved vores børnefysioterapeut

Har du brug for hjælp til din baby/dit barn men bor langt fra Brande, tilbyder vi onlinekonsultation for nogle konsultationstyper.

Scroll to Top