Døjer du med bækkensmerter eller bækkenløsning?

– Få hjælp hos Din Børnekiropraktor

Er du gravid, og oplever du smerter i og omkring underliv, lænd og lår, som bliver værre ved belastning, eller når du bevæger dig fra én stilling til en anden, fx når du rejser dig? Så har du sandsynligvis – som størstedelen af andre i samme situation – fået diagnosen bækkenløsning.

Men ofte skyldes bækkensmerter ikke bækkenløsning, men graviditetsrelaterede spændinger. Faktisk skyldes op mod 90% af bækkensmerter under graviditeten IKKE bækkenløsning, og kun 10% er reel bækkenløsning – og det er en god nyhed for dig, da det betyder, at dine bækkensmerter sandsynligvis kan mindskes med den rette behandling.

Bækkensmerter kan behandles

Hvis dine bækkensmerter skyldes spændinger og ikke en decideret bækkenløsning, vil målrettet kiropraktisk behandling kunne hjælpe dig. Hos Din Børnekiropraktor er vi specialister i behandling af mor og barn, og dermed også bækkensmerter.

Vi bruger behandlingsteknikker, som er tilpasset den gravide krop og barnet, og vi oplever, at mange gravide slipper af med alle eller store dele af deres smerter efter vores behandling.

Vores erfaring er, at smerterne kan opleves meget forskelligt fra person til person. Derfor findes der ikke én behandlingsform/metode, som kan hjælpe alle – og derfor skal behandlingen altid tilpasses dig.

Ved behandlingen kan vi:

Har du bækkensmerter?

Så lad os hjælpe dig.

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Sådan foregår en typisk behandling af bækkensmerter

Når du kommer til den første undersøgelse hos os, vil vi på baggrund af dine symptomer foretage en undersøgelse, som kan afdække årsagen til dine smerter. Undersøgelsen indeholder blandt andet en undersøgelse af dit bækken og de omkringliggende leds bevægelighed og funktion, og det samme gælder den omkringliggende muskulatur.

Til behandling af bækkensmerter og bækkenløsning bruges en række specialiserede teknikker, som er blide og tager hensyn til dig og din voksende mave for at afhjælpe og lindre de smerter, du kan opleve igennem en graviditet. Vi har ligeledes en særlig lejringspude, der giver plads til maven, når du ligger på briksen til behandling.

Det er meget vigtigt for os, at du føler, at du og dit barn er i trygge hænder, når du kommer til behandling hos os.

Et typisk forløb omfatter følgende trin:

hjælp til bækkenløsning

1. konsultation

Vi vil på baggrund af dine symptomer foretage en undersøgelse, som kan afdække årsagen til dine smerter. Herefter får du den første behandling med udgangspunkt i det, undersøgelsen har vist os. Med blide behandlingsteknikker, som både er tilpasset din krop og barnet, du bærer, fjerner vi spændinger i bækkenet. Du får gode råd og øvelser til at fjerne spændingerne hjemme.

2. konsultation efter et par dage

Efter et par dage følger vi op på behandlingen og tilpasser øvelserne. Du har nu færre smerter og kan holde til mere. Effekten holder en lille uge.

3. konsultation efter ca. 1 uge

Nogle gange vil du hurtigt mærke god effekt af behandlingen; andre gange kræver det nogle flere behandlinger. Vores erfaring er, at du på dette tidspunkt vil opleve, at du har mindre ondt og allerede er i stand til at gøre flere ting i hverdagen end tidligere.

Opfølgende behandlnger

Da årsagen til smerterne stadig er til stede, oplever vi, at mange gravide har behov for regelmæssige behandlinger ved for at holde smerterne nede. Det er normalt at have behov for 1-2 behandlinger pr måned, indtil du har født. Behandlingerne kan være med til at lette din dagligdag og modvirke, at dine smerter forværres yderligere.

Lad os behandle dine bækkensmerter

Ring på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

kiropraktisk behandling af bækkenløsning

Hvorfor får gravide bækkensmerter, og hvordan hænger det sammen med bækkenløsning?

Når du er gravid, belastes din krop anderledes end normalt. Når din mave vokser, kommer der øget tyngde på bækkenet og et større lændesvaj. Det sætter dine muskler, ledbånd og led på overarbejde, hvilket kan være med til at give smerter, herunder bækkensmerter.

Bækkenet skal løsnes sig under graviditeten.

Det er nødvendigt, at bækkenet løsnes, for at der plads til barnet, og for at barnet kan passere igennem fødselskanalen.

Som en helt normal del af at blive gravid sker der en øget produktion af hormonet relaxin. Dette hormon er med at blødgøre dine led og ledbånd, hvilket er nødvendigt, for at du kan føde dit barn. Så det er altså helt normalt og nødvendigt, at bækkenet løsner sig.

charlotte

Kiropraktorens råd, hvis du har bækkensmerter

Bækkensmerter under graviditeten kan i værste fald have en meget begrænsende effekt på din hverdag. Derfor giver vi her en række råd – både hvis du har bækkensmerter, og hvis du gerne vil forsøge at forebygge, at de opstår:

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Scroll to Top