Gravide og hovedpine

– Få hjælp hos Din Børnekiropraktor

Oplever du at have stærk hovedpine under din graviditet? Så er du ikke alene. Rigtig mange kvinder oplever at få hovedpine, nogle gange i voldsom grad, i forbindelse med deres graviditet. Det er ikke farligt, men kan være til stor gene. Heldigvis kan målrettet behandling og en række gode vaner i dagligdagen hjælpe.

Hvorfor har jeg hovedpine under min graviditet?

I starten af din graviditet sker der en kraftig stigning af hormoner i din krop, som kan udløse hovedpinen. Så hvis du har hovedpine i starten af graviditeten, kan det være årsagen.

Senere kan selve graviditeten være synderen, herunder faktorer som manglende søvn, stress, væske i kroppen og væskemangel.

Derudover gennemgår din krop en stor forandring, når du er gravid. Din mave bliver større, tyngdepunktet forskydes, og belastningen på muskler, led og ledbånd bliver større. Som følge heraf får du måske også spændinger i nakke og skuldre, som kan trække op og give hovedpine.

 

NB: I slutningen af graviditeten, efter uge 20, er det vigtigt at lægge mærke til, om du har vedvarende hovedpine, som ikke forsvinder. Det kan nemlig være et tegn på, at du er ved at udvikle svangerskabsforgiftning. I det tilfælde vil hovedpinen dog ofte komme sammen med kvalme, synsforstyrrelser, mave- eller brystsmerter og eventuel meget hurtig vægtstigning med hævelser og meget vand i kroppen. Hvis du er i tvivl, så er det vigtigt, at du kontakter din læge.

Hovedpine under graviditet kan behandles

Hvis din hovedpine skyldes spændinger, vil målrettet kiropraktisk behandling kunne hjælpe dig. Hos Din Børnekiropraktor er vi specialister i behandling af mor og barn, og dermed også hovedpine under graviditeten.

Vi bruger behandlingsteknikker, som er tilpasset den gravide krop og barnet, og vi oplever, at mange gravide slipper af med alle eller store dele af deres smerter efter vores behandling.

Vores erfaring er, at smerterne og hovedpinen kan opleves meget forskelligt fra person til person. Derfor findes der heller ikke en én behandlingsform/metode, som kan hjælpe alle – og derfor skal behandlingen altid tilpasses dig.

Ved behandlingen kan vi:

Har du hovedpine under din graviditet?

Så lad os hjælpe dig.

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Sådan forløber et typisk behandlingsforløb

ved hovedpine hos gravide

Hos os vil vi altid gerne finde årsagen til dit problem og ikke bare symptombehandle.
Derfor indeholder et typisk behandlingsforløb følgende trin:

1. konsultation

Vi vil på baggrund af dine symptomer foretage en undersøgelse, som kan afdække årsagen til dine smerter. Med blide behandlingsteknikker, som både er tilpasset din krop og barnet du bærer, fjerner vi derefter eventuelle spændinger. Du får gode råd og øvelser til at fjerne spændingerne.

2. konsultation efter et par dage

Efter et par dage følger vi op på behandlingen og tilpasser øvelserne. Du har nu færre smerter og kan holde til mere. Effekten holder en lille uge.

3. konsultation efter ca. 1 uge

Nogle gange vil du hurtigt mærke god effekt, andre gange kræver det nogle flere behandlinger. Men vores erfaring er, at du på dette tidspunkt vil opleve, at du har mindre ondt og er i stand til at gøre mere.

charlotte

Kiropraktorens råd, hvis du er gravid og har hovedpine

Hvis du har spændinger eller skævheder, der kan være årsag til hovedpinen, anbefaler vi altid en grundig undersøgelse og efterfølgende behandling. Men derudover er der en række ting, du selv kan gøre for at forebygge eller mindske din hovedpine:

Har du brug for at få løsnet spændinger,
så du kan slippe af med din hovedpine?

Så lad os hjælpe dig.

Ring på 97 18 79 13 eller skriv til os på info@din-boernekiropraktor.dk

Scroll to Top