Kursus
Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd – Sjælland

For sundhedsprofessionelle, der arbejder med spædbørn

Kursus
Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd – Sjælland

Kurset giver dig redskaber til at genkende de forskellige årsager til suboptimal sutteteknik, herunder stramt tungebånd, og konkrete værktøjer til at hjælpe og vejlede mor-barn parret bedst muligt.

Læs mere om kurset længere nede på siden.

NB: Kurset er for sundhedsprofessionelle, der arbejder med spædbørn (kiropraktorer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, sundhedsplejersker og læger).

Dato: 20.-21. september 2023
Sted: Danhostel Ishøj Strand, Ishøj

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Ikke på lager

Påmind mig, når jeg kan tilmelde mig

Indeholdt i kursusprisen:

 • En lukket gruppe på Facebook, hvor du kan stille spørgsmål og finde sparring
 • Hand-outs af kursets slides
 • Fuld forplejning med frokost, kaffe, te, kage og snacks hele dagen
 • Kursusbevis

Overnatning:
Det er muligt at overnatte på Danhostel Ishøj Strand i forbindelse med kurset.

Hvis du ønsker at overnatte, skal du selv kontakte Danhostel Ishøj Strand – du får 10% rabat på overnatningen, hvis du nævner, at du er på kursus hos Din Børnekiropraktor.

En suboptimal sutteteknik medfører ofte ammeproblemer, men hvad er årsagerne til en dårlig sutteteknik, og hvordan genkender du de forskellige årsager til ammeproblemer? Hvornår skyldes en suboptimal sutteteknik stramt tungebånd og hvordan spiller det sammen med vævsspændinger?

På kurset ‘Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd’ går vi bag de forskellige årsager til ammeproblemer, med særligt fokus på stramt tungebånd. Vi når hele vejen rundt om tilstanden, fra diagnosticering og behandlingsmuligheder til de aktuelle tendenser i forhold til kropsbehandling, pre-care og aftercare, og hvad den forskningsmæssige evidens siger om disse tendenser. Du får dermed et solidt grundlag for at rådgive hver enkelt familie bedst muligt ud fra deres aktuelle situation.

Ovenpå et teoretisk fundament indeholder kurset en stor del videomateriale fra praksis, som gør undervisningen praksisnær og let omsættelig.

Det får du viden om

 • Sutteteknik
  Vi gennemgår den teoretiske baggrund og ser på cases, så du lærer at genkende både et godt suttemønster, og hvordan det ser ud, når barnet kompenserer for en suboptimal sutteteknik. Vi dykker ned i biomekanikken bag sutteteknikken; hvad kræver en vellykket sutteevne og hvad kan årsagerne være, når det går galt.
 • Stramt tungebånd (ankyloglossia)
  Du får vurderingsværktøjer og kendskab til de Nationale Kliniske Retningslinjer. Emnet belyses gennem forskningsbaseret viden samt cases. Her får du blandt andet viden, der gør dig i stand til at genkende stramt tungebånd hos børn med ammeproblemer og til at afgøre, om sutteproblemer skyldes stramt tungebånd, spændinger i barnets krop eller en kombination.
 • Frenotomi (klip af stramt tungebånd)
  Hvordan foretages det, hvordan bør klippet se ud, og hvad siger evidensen?
 • Bodywork i forbindelse med klip
  Der er en tendens blandt behandlere og forældre at anbefale kropsbehandling i forbindelse med klipning af stramt tungebånd. Vi ser på, hvad evidensen siger, herunder hvordan du kan genkende om spændinger er primære eller sekundere i forhold til tungens funktion.
 • Pre-care og aftercare i forbindelse med klip
  Hvad er de forskellige tilgange, hvad siger evidensen, og hvordan bruger vi vores viden til at rådgive forældre for/imod sårbehandling?
 • Hjemmeøvelser
  Vi gennemgår forskellige øvelser til hjemmebrug, herunder både mundmotoriske øvelser og udspændingsøvelser af stramt væv, som kan påvirke sutteteknikken.
 • Stramt tungebånd uden ammeproblemer
  Vi ser på praksis og evidens i tilfælde, hvor barnet har stramt tungebånd, men det ikke har indflydelse på amning. Vi gennemgår, hvordan vi kan rådgive forældrene, herunder om tungebåndet kan få betydning for barnet i fremtiden.
 • Ammestillinger
  Sammen med en certificeret ammevejleder gennemgår vi forskellige ammestillinger, så du får redskaber til at støtte og rådgive barnets mor.
 • Fødslens påvirkning af spædbarnet
  En jordemoder vil gennemgå forskellige typer af fødsler, så du får indblik i fødselsmetodernes påvirkning af barnets krop.

Underviser 1

Charlotte Giuliani
Underviser på kurset er børnekiropraktor Charlotte Giuliani.
___
Ovenpå universitetsuddannelsen som kiropraktor har Charlotte taget en 3-årig engelsk kandidatuddannelse i børns muskuloskeletal sundhed og er certificeret i Childhood Developmental Disorders. Hendes faglige interesse gør, at hun deltager på utallige (gennemsnitlig 5-10/år)  kurser, konferencer og symposier inden for behandling og undersøgelse af børn.

Særligt inden for DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilisation), Functional Neurology (IAFNR) og Functional Medicine (Institute of Functional Medicine).

___

Charlotte arbejder til dagligt hos Din Børnekiropraktor, hvor hun behandler børn i alle aldre.

___

Børnekiropraktor Charlotte Giuliani, som har følgende referencer inden for emnet:

 • Deltaget i styregruppen og arbejdsgruppen i udarbejdelse af NKR; National Klinisk Retningslinje, for vurdering og behandling af spædbørn med ammeproblemer og samtidig stramt tungebånd
 • Foredragsholder på Nordisk Ammekonference 2019 og 2021
 • Foredragsholder på Symposiet “Mouth-based problems leading to dental issues, failure to thrive and/or eating difficulties” 2018
 • Oplægsholder ved Nestlé-seminar for sundhedsplejersker “Sutteteknik i teori og praksis” 2018
 • Oplægsholder til Region Syddanmarks regionale temadag om amning 2018
 • Undervist i suboptimal sutteteknik nationalt (Ammenetværk under Kompetencecenter for amning, flere kommunale sundhedsplejer rundt om i landet, NKF (Norsk Kiropraktor
 • Forening) samt ICA (International Chiropractic Association).

Underviser 2

Underviser på kurset er autoriseret jordemoder Naja Heilmann
___

Naja Heilmann er autoriseret jordemoder og certificeret ammevejleder og ammespecialist (IBCLC og CBS). Hun har arbejdet hos Den gode barsel, hvor hun har vejledt og hjulpet mange mor/barn par til en vellykket amning. Hun har flere års erfaring fra fødeafdeling og barselsgang i Danmark og Norge og er stadig aktiv i et vikarbureau og har desuden arbejdet som frivillig hos Ammenet (2016-2018).

Naja har specialiseret sig indenfor kompliceret amning og især behandling af stramt tungebånd hos babyer. Hun har deltaget på “Baby Breathe Course ved The Breathe Institute” og har siden 2019 arbejdet som frivillig hos Dansk støttegruppe for stramt tungebånd.

Andre kurser og webinarer

Kursus
Spædbarnsbehandling 1 – Manuel behandling

Dato:1. november 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Knudhule Badehotel, Randersvej 88, 8680 Ry

2.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Course
DNS Pediatric course part 1 – June 2025

Date: June 26th – 29th, 2025

Location: The Lodge, Nordmarksvej 37, DK-7190 Billund

Fee Prague School: 100 Euro (payment instructions will be sent by email)

____

 

6.400.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Kursus
Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd – Jylland

Dato: 30. oktober 2024 kl. 9.30-17.00 og 31. oktober 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Knudhule Badehotel, Randersvej 88, 8680 Ry

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Course
BabyCoreCare – Basis 1 – Oslo

Date: TBA
Place: Scandic Furnebo, Martin Lingesvei 2, 1364 Fornebu, Norway

The price for the course is stated in DKK

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Kursus
Den lille krop – Basis 1 – Sjælland

Dato: 3. oktober 2024 kl. 9.30-17.00 og 4. oktober 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Danhostel Ishøj Strand, Ishøj Strandvej 13, 2635 Ishøj

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Scroll to Top

Bliv klogere på kurserne hos Din Børnekiropraktor

Skriv dig på maillisten her