Kursus
Spædbarnsbehandling 1 – Manuel behandling

For manuelle behandlere - Kiropraktor, fysioterapeut, osteopat og ergoterapeut

Kursus
Spædbarnsbehandling 1 – Manuel behandling

Få viden om specifikke hensyn og behandlingsteknikker, der tager højde for spædbarnets unikke behov. Med fokus på skånsomme behandlingsteknikker, styrker vi dine manuelle færdigheder, så du kan yde en “safe” behandling af spædbørn.

På dette kursus vil du lære om behandlingen af de typiske udfordringer, vi ser hos spædbørn: skævheder i kraniet og nakken, gråd grundet vævsspændinger og sutteproblemer.

Læs mere nedenfor.

____

NB: Kurset er for manuelle behandlere med en mellemlang eller videregående uddannelse.

____

Dato:1. november 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Knudhule Badehotel, Randersvej 88, 8680 Ry

2.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Ikke på lager

Påmind mig, når jeg kan tilmelde mig

Om Spædbarnsbehandling 1 – Manuel behandling

Spædbarnsanatomien er helt unik, og adskiller sig væsentligt fra større børn og voksne. Den lille krop er i en sårbar og skrøbelig fase af udviklingen, og behandlingsteknikkerne bør være forsigtige og skånsomme. Behandlingen af spædbørn kræver derfor særlig ekspertise og uddannelse.

Med udgangspunkt i den teoretiske viden om spædbarnsanatomien og praktiske sessioner, får du en grundlæggende viden om “safe” behandling af spædbørn. Du lærer konkrete behandlingsmetoder til at lindre spændinger i muskler og led, forbedre barnets mobilitet og støtte barnets generelle trivsel.

På dette kursus fokuserer vi primært på hoved- og halsregionen samt den øvre brystkasse. Du får derfor også viden om behandling af tilstande som sutteproblemer, nedsat nakkebevægelighed, plagiocephali og spændinger i kraniet og nakken.

Læs mere under ‘beskrivelse’ længere nede.

____

Kurset afholdes i forlængelse af  Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd, så deltagere herfra får mulighed for supplere deres teoretiske viden med konkrete behandlingsteknikker af sutteproblemer:

Vævspændinger kan påvirke barnets sutteevne og potentielt påvirke ammeforløbet. Med udgangspunkt i kendskabet til de funktionelle forhold, som er involveret i barnets suttemønster og spædbarnsanatomien, viser vi dig specifikke behandlingsmetoder af barnet, og giver dig øvelser, som du kan bruge i vejledningen af forældrene.

____

Teori og praksis

På dette kursus får du en solid teoretisk og praktisk forståelse af spædbarnsanatomien og de særlige manuelle behandlingsmetoder, der er essentielle for at arbejde med spædbørn. Du vil være i stand til at identificere og behandle forskellige tilstande, såsom sutteproblemer, nedsat nakkebevægelighed, plagiocephali og spændinger i kraniet og nakken.

Vi har særligt fokus på

  • Kranie med fokus på occiput og temporal bones
  • Cervikal området
  • Intraorale teknikker
  • Mandiblen og submandibulære strukturer
  • Infrahyoide strukturer; sternum, kravebenet og brystkassen
  • Kæbeleddet

Konkrete behandlingsteknikker, du nemt kan anvende

Du lærer konkrete og anvendelige behandlingsteknikker, som du nemt kan integrere i din daglige praksis. Du får ikke kun de centrale værktøjer til at lindre spændinger og forbedre mobiliteten hos spædbørn, men også den viden, der kræves for at udføre disse behandlinger på en skånsom og effektiv måde. Med denne viden og færdigheder vil du være godt klædt på til at anvende manuelle behandlingsmetoder, der forbedrer livskvaliteten for de spædbørn, du arbejder med.

Ekspertise inden for manuel spædbarnsbehandling

Ved at deltage på dette kursus opnår du ekspertise inden for manuel behandling af spædbørn, som kan forbedre dine professionelle færdigheder og hjælpe dig med at gøre en forskel for spædbørn og deres familie.

Dette kursus er ideelt for fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater og andre sundhedsprofessionelle, der ønsker at specialisere sig i spædbørnsbehandling.

____

Ønsker du dybere teoretisk viden?

Spædbarnsbehandling 1 er et endagskursus med fokus på manuelle behandlingsteknikker, der er tilpasset spædbarnets unikke behov. Vi går derfor ikke i dybden med den teoretiske forklaring og håndtering af tilstande som plagiocephali, suttebesvær eller gråd hos spædbarnet. Den viden ligger placeret i vores 2-dags kurser.

Vi dykker ned i teorien på kurset Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd, der afholdes forud for dette kursus. Her du lærer om årsagerne til oralmotoriske udfordringer hos spædbarnet. Vi kigger også nærmere på stramt tungebånd, og du lærer at identificere årsagerne til sutteproblemer og får værktøjerne til at hjælpe mor og barn.

Mød din underviser

____

Børnekiropraktor Charlotte Giuliani

Charlotte Giuliani

Charlotte, en erfaren kiropraktor med fokus på børns muskuloskeletale sundhed, har en solid baggrund. Med en 3-årig kandidatuddannelse i børns muskuloskeletal sundhed, og en universitetsuddannelse som kiropraktor, har hun opnået omfattende viden inden for behandling og undersøgelse af børn. Som ejer af Din Børnekiropraktor har hun de seneste 15 år dedikeret sig udelukkende til behandling af børn i alle aldre med stor omhu og ekspertise.

Hun stræber efter at øge opmærksomheden om manuel behandling af spædbørn, og ønsker at fremme dens anerkendelse som en værdifuld del af spædbarnsbehandlingstilbud. Hendes fokus ligger på at dele viden om skånsomme behandlingsmetoder, nøje tilpasset til spædbarnets behov, for at klæde andre behandlere på til at mestre disse metoder.

Charlotte har betydelig erfaring med behandling af spædbørn. Udover at tilbyde sine egne kurser, har hun også undervist i spædbarnsbehandling i forskellige kontekster, herunder kurser og oplæg for både Dansk Kiropraktor Forening, Norsk Kiropraktor Forening og International Chiropractic Association (ICA)
____

Indeholdt i kursusprisen

____

Med i kursusprisen får du:

  • Hans-outs af kursets slides
  • En lukket gruppe på Facebook, hvor du kan stille spørgsmål og finde sparring
  • Kursusbevis

Og så er der selvfølgelig fuld forplejning med frokost, kaffe, the, kage og snacks hele dagen.

Husk derfor at oplyse om allergener og kosthensyn ved bestilling. Det gør du i feltet ‘bemærkninger’ når du går til kassen.

Brug for overnatning?

____

Ønsker du overnatning i forbindelse med dette kursus, kan du bestille værelse ved Knudhule Badehotel & Restaurant ved at klikke her.

Du kan bestille bord i deres restaurant her, hvis du ønsker spisning.

Husk at oplyse om allergener og kosthensyn ved bestilling. 

____

OBS! Knudhule har perioder med travlhed og mange besøgende, så sørg gerne for at bestille værelse og spisning i god tid.

Kan du ikke få værelse eller bord på det ønskede tidspunkt, er du velkommen til at kontakte Knudhule Badehotel & Restaurant for alternativer. Du finder deres kontaktoplysninger her.

Andre kurser og webinarer

Kursus
Spædbarnsbehandling 1 – Manuel behandling

Dato:1. november 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Knudhule Badehotel, Randersvej 88, 8680 Ry

2.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Course
– DNS Pediatric course part 1 – March 2024

Date: 21. March – 24. March 2024

Place: The Lodge, Nordmarksvej 37, 7190 Billund, Denmark

Fee Prague School: 100 Euro – information about how to pay will be received in welcome email.

 

6.400.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Kursus
Suboptimal sutteteknik og stramt tungebånd – Jylland

Dato: 30. oktober 2024 kl. 9.30-17.00 og 31. oktober 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Knudhule Badehotel, Randersvej 88, 8680 Ry

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Course
BabyCoreCare – Basis 1 – Oslo

Date: TBA
Place: Scandic Furnebo, Martin Lingesvei 2, 1364 Fornebu, Norway

The price for the course is stated in DKK

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Kursus
Den lille krop – Basis 1 – Sjælland

Dato: 3. oktober 2024 kl. 9.30-17.00 og 4. oktober 2024 kl. 9.00-16.00
Sted: Danhostel Ishøj Strand, Ishøj Strandvej 13, 2635 Ishøj

5.900.00 kr. ekskl. moms pr. deltager

Scroll to Top

Bliv klogere på kurserne hos Din Børnekiropraktor

Skriv dig på maillisten her