Sådan kan kiropraktoren hjælpe ved bækkensmerter under din graviditet

”Kan en kiropraktor virkeligt hjælpe, hvis jeg har bækkensmerter eller bækkenløsning?” Det spørgsmål får vi ofte, når gravide kvinder kommer til os for at få hjælp til lindring af smerter under deres graviditet.

Og svaret er: Ja, det kan vi bestemt. 

Misforståelsen om, at kiropraktisk behandling ikke skulle kunne hjælpe gravide, er opstået, fordi bækkensmerter ofte forbindes med bækkenløsning, altså at noget er for løst eller eftergivende, og kiropraktik associeres ofte med, at noget, der er stramt eller sidder fast skal løsnes.

Men faktisk skyldes langt de fleste bækkensmerter ikke bækkenløsning (det kan du læse mere om i blogindlægget her). De skyldes derimod en ubalance i bækkenet, som skaber en smertefuld overbelastning af nogle af bækkenets led og muskler. Og kiropraktisk behandling handler ikke kun om at løsne op for noget, der er stramt eller låst, men netop også om at skabe balance mellem muskler og led – og det er derfor, behandlingen kan hjælpe, hvis du har bækkensmerter under din graviditet. 

Hvorfor får jeg bækkensmerter under min graviditet?

Når du er gravid, øges din vægt gradvist i takt med, at barnet og din livmoder vokser. Det giver en øget belastning på din krop – herunder også bækkenet, og det betyder, at små ubalancer eller skævheder, som du ellers ikke har mærket noget til, kan give gener eller smerter. 

Bækkenet består – foruden nogle meget stærke ledbånd – af tre led med tilhørende muskler. Optimalt set arbejder de tre led sammen, så belastningen fordeles på de tre led, og der er balance i bækkenet. Men under din graviditet betyder den ekstra vægt, at dit tyngdepunkt – og dermed også holdning – forskydes. Det giver risiko for, at der opstår en ubalance i dit bækken, hvor et led belastes mere end de andre. Når det sker, kan det føre til en overbelastning af muskler og led, som bliver spændte og smertefulde.

Hvordan kan kiropraktik hjælpe ved bækkensmerter?

Som kiropraktor er vi specialister i at undersøge balancen mellem bækkenets tre led. Hvis balancen er forstyrret – altså, hvis du belaster et af de tre led mere end de andre, så muskler og led er blevet overbelastet – kan vi afspænde området, så den gode balance i dit bækken kan genoprettes, musklerne kan fungere bedre, og du har færre smerter. 

De behandlingsteknikker, vi bruger, er tilpasset den gravide krop. Vi bruger generelt den gravides egen kropsvægt, og vi bruger blide og præcise tryk og stræk til at tage trykket af det overbelastede led. På den måde kan vi afspænde musklerne, så de bedre kan arbejde, uden at det gør ondt. 

Du kan læse mere om, hvordan kiropraktisk behandling af bækkensmerter hos gravide foregår, her

Sådan kan kiropraktik lindre dine bækkensmerter

Den målrettede blide kiropraktiske behandling kan lindre dine bækkensmerter og give bedre funktion i dagligdagen, når dine muskler bedre kan bevæge sig frit og fungere, som de skal – fx i forhold til at stabilisere dit bækken og din lænd under den øgede belastning fra dit barn og livmoder. 

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke usædvanligt, at der er brug for løbende behandlinger, så længe du er gravid. Nogle gange er der tale om en gang om måneden, andre gange lidt oftere. Det afhænger af din krop, hvilke belastninger din krop udsættes for, og om du holder din krop styrket og smidig.

Nogle mener desuden, at når vi balancerer bækkenet med denne type behandling, der minimerer spændingerne i bækkenet, giver det dig et bedre udgangspunkt for fødslen. Man mener, at med færre spændinger er der bedre pladsforhold til, at barnet kan komme ned i bækkenet og igennem fødselskanalen. Men det er udelukkende en teoretisk betragtning, som ikke er undersøgt videnskabeligt.

Læs mere om vores kiropraktiske behandling til gravide her

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også online konsultationer. 

Scroll to Top