Døjer dit barn med sengevædning eller inkontinens?

Hjælp til børn der er sengevædere

Oplever du:

Sengevædning eller inkontinens kan have store konsekvenser for et barn. At tisse i sengen er ingen sygdom, og faktisk er inkontinens hyppig blandt skolebørn i de yngre klasser: Ved skolestart tisser omkring 10% i bukserne om dagen, og 10-15% er sengevædere. Og for nogle børn fortsætter det helt op til teenagealderen. 

Børn, som har uheld i bukserne eller tisser i sengen, føler sig anderledes. Ofte føler de sig ulykkelige og skamfulde i en sådan grad, at det kan virke hæmmende for dem. De fravælger sociale aktiviteter i frygt for at blive opdaget – Særligt at sove sammen med venner eller tage på hyttetur.

Som forældre er det hjerteskærende at opleve, at barnet fravælger sociale aktiviteter i frygt for at blive opdaget. Og når det ikke ser ud til at blive bedre med alderen, stiger bekymringerne. Heldigvis oplever vi at kunne hjælpe en stor del af børnene til at blive tørre med vores HjerneHarmoni-program.

Hvordan ved jeg, om jeres behandling kan hjælpe på mit barns sengevædning eller inkontinens?

Sandsynligheden for, at vi kan hjælpe, øges, hvis du også oplever en eller flere ting med dit barn:

Har du brug for hjælp til dit barns sengevædning eller inkontinens?

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv på
info@din-boernekiropraktor.dk
så finder vi sammen ud af, om HjerneHarmoni-programmet er den rigtige løsning for jer.

sengevædning børn

Sengevædning og inkontinens hænger sammen med umodenheder i hjernen

Urininkontinens, som det kaldes i fagsproget, skyldes ofte reflekser, som ikke fungerer ordentligt – dette kaldes også overaktiv blære. Når blæren fyldes, sendes der besked til hjernen om, at den skal tømmes. Ved små børn, hvor hjernen endnu ikke er modnet, tømmes blæren ufrivilligt/automatisk. I takt med, at hjernen modnes, registreres beskeden fra blæren, og barnet får kontrol over blæren. Det sker normalt ved 5-årsalderen, men for nogle børn sker det først langt senere, og nyere forskning viser, at der er sammenhæng mellem sengevædning og strukturelle og funktionelle umodenheder i barnets hjerne.

Hjernen kan trænes

Hos Din Børnekiropraktor behandler vi dagligt børn, som har svært ved at styre blæren. Det gør vi ikke med kiropraktisk behandling, men med et “hjerne-trænings-program”, som består af skræddersyede hjemmeøvelser, I skal lave med jeres barn – det, vi kalder ”HjerneHarmoni-programmet”. 

Gennem programmet arbejder vi målrettet for at stimulere de områder i hjernen, som styrer blæren, så barnet får kontrol over blæren. Langt de fleste børn, vi har inde i behandling, oplever rigtig god effekt af programmet.

Sådan foregår en typisk behandling af et barn,

der oplever sengevædning/inkontinens

1. konsultation

Ved den indledende konsultation undersøger vi, om det, at dit barn tisser i bukserne, skyldes en umodenhed i hjernen. Her udvælger vi netop de øvelser, som stimulerer hjernen i specifikke områder, på det rette niveau og med den rette dosis, så dit barn opnår den bedst mulige udvikling.

Konsultationen udmunder i et skræddersyet øvelsesprogram, som:

  • typisk består af 3-5 øvelser
  • tager omkring 5-10 min. at udføre
  • skal gøres 3 gange dagligt på 5 af ugens 7 dage.

2. konsultation

– 3 uger efter, at øvelserne blev igangsat (kan foregå online)
Hvis øvelserne er blevet udført ift. planen, har dit barn rykket sig, og de første øvelser har tjent deres formål. Derfor skal øvelserne tilpasses til det niveau, dit barn nu befinder sig på. 

Vi tester igen dit barn og justerer programmet, hvorefter I fortsætter øvelserne derhjemme. 

Sådan fortsætter vi i 9-12 uger, hvor I gerne skal opleve en tydelig effekt. 

Kun positive bivirkninger

Der er ingen risiko ved vores behandling – kun positive bivirkninger. Ofte oplever vi nemlig, at behandlingen har mange gode effekter for barnet ved at harmonisere hjernen: ro i kroppen, bedre fokusering og koncentration, ro til fordybelse, bedre evne til at sortere sanseindtryk, mindre sensitivitet og bedre motorik.

Tip, hvis dit barn lider af dagsinkontinens

Dagsinkontinens hænger ofte sammen med forstoppelse – faktisk får hele 70% af børn med daginkontinens styr over blæren hvis de behandles mod forstoppelse. Vi anbefaler derfor, at forstoppelse udelukkes som årsag, inden I kommer til os.

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Bor I langt fra Brande?

Vi tilbyder også online konsultationer. 

error: Content is protected !!
Scroll to Top