Forebyggelse af brystbetændelse

– Få kiropraktorens råd

Er du nybagt mor og nervøs for at udvikle brystbetændelse – eller måske har du allerede prøvet at have brystbetændelse, der har gjort amningen svær, og vil gerne forebygge, at det sker igen?

Afhjælp brystbetændelse

Brystbetændelse er betændelse i brystet i den periode, hvor du ammer. Brystbetændelse opstår, hvis der bliver mælk stående i mælkekirtlerne og mælkegangene, som ikke bliver tømt ud. Det kan give en betændelsesreaktion i brystet.

Brystbetændelse skyldes ofte en af følgende ting:

Dette betyder, at med forbedret ammeteknik, evt. koblet med målrettet behandling i de tilfælde, hvor spændinger hos barnet er skyld i en dårlig sutteteknisk, kan man faktisk forebygge mange tilfælde af brystbetændelse.

Hvad er symptomerne på brystbetændelse?

Ved brystbetændelse er det almindeligt, at du oplever følgende symptomer:

Hvornår skal jeg søge hjælp, hvis jeg har brystbetændelse?

Hvis tømning af brystet ikke lindrer symptomerne i løbet af det første døgn, eller du føler dig sløj og har høj feber, det vil sige over 38,5, bør du søge læge.

Har du brug for hjælp til at få amningen til at fungere?

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk
for at bestille en tid. 

Typisk forløb for forebyggelse af brystbetændelse

Et typisk forløb, hvis du ønsker hjælp til at forebygge brystbetændelse, har fokus på at forbedre din ammeteknik og løse eventuelle fysiske problemer hos barnet – fx hvis dit barns sutteevne påvirkes af spændinger efter fødslen.

Vi tilbyder derfor to typer forløb:

ammehjælp

Pakke 1:

Undersøgelse og behandling af sutteteknik

Hvis du allerede er tilknyttet en ammevejleder, og du føler, at selve ammestillingen er i orden, kan du måske nøjes med Pakke 1, hvor en børnekiropraktor vil undersøge kvaliteten af dit barns sutteteknik.

Vi undersøger dit barns muskler og led, sutteteknikken, tungefunktion og tungebånd.

Vi behandler spændinger i muskler og led og giver vejledning i hjemmeøvelser. 

ammehjælp

Pakke 2:

Undersøgelse og behandling af sutteteknik + ammevejledning

Hvis du ikke har haft mulighed for en grundig vejledning i ammeteknik fra en professionel ammevejleder, anbefaler vi, at du vælger Pakke 2.

Udover undersøgelsen af sutteteknikken (se ovenfor under Pakke 1), kigger vi på ammestillinger og giver råd og vejledning om alt vedrørende amningen (eksempelvis ammefrekvens, udmalkning, brystbetændelse og svamp på brystvorten).

Specialister i behandling af mor og baby

Den bedste forebyggelse af brystbetændelse er god ammeteknik, så brystet tømmes godt hver gang. Hos Din Børnekiropraktor er et af vores specialer netop ammehjælp, hvor vi sammen med din identificerer de specifikke udfordringer, der gør amningen svær, og årsagerne til dem. Uanset om det er dig eller din baby, der har brug for hjælp eller behandling, fx af spændinger, der kan gøre det svært for din baby at sutte, kan vi hjælpe dig.

Vi har specialuddannelse og mange års erfaring med behandling af babyer, gravide og nybagte mødre, så du altid er sikret blid, nænsom og virkningsfund behandling hos os. Vores team består af såvel kiropraktor som fysioterapeut og jordemoder, så vi kommer hele vejen rundt om dig og din baby og kan give dig behandling, råd og vejledning, uanset hvilken udfordring eller spørgsmål du kommer med.

Kiropraktorens råd til forebyggelse af brystbetændelse

Først og fremmest skal du sørge for at tømme brystet godt:

Andre gode tips:

Har du brug for hjælp
til at få bedre ammeteknik?

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk
for at bestille en tid. 

Book din konsultation i dag

Ring til os på 97 18 79 13
eller skriv til os på
info@din-boernekiropraktor.dk

Scroll to Top